PIR II

BEVÆGELSESSENSOR

FORDELE VED PIR II

Let installation og betjening.

Let batteriskift.

Tidlig bevægelsesdetektering.

Personcentreret pleje.

Intelligent døralarm (IDA).

 

MONITORERER BEVÆGELSE OG DØRE

Den trådløse bevægelsesdetektor med intelligent døralarm PIR II registrerer personers inaktivitet og kan også pålideligt registrere sig som døralarm, uanset om en person har forladt et værelse eller ej.

På samme måde som et indbrudningssystem overvåger PIR bevægelsesføleren tilstedeværelsen af mennesker og registrerer deres bevægelser.

Det registrerer først personens inaktivitet og udløser en passiv alarm. Hvis der ikke registreres nogen aktivitet inden for en forudprogrammeret periode, sendes en alarm til det tilsluttede nødekaldsapparat eller hjemmeplejens mobile enhed.

PIR II kan også installeres til overvågning af en seng. Når brugeren står op om morgenen, sendes en alarm.

 

Bevægelsessensor med intelligent døralarm

PIR II -bevægelsessensoren overvåger en lejlighed for tilstedeværelse af personer eller registrerer deres bevægelse, ligesom et tyverialarmsystem.

For eksempel registrerer den inaktivitet hos personer og udløser en passiv alarm. Hvis der ikke er nogen aktivitet inden for et forudprogrammeret tidsrum, sendes en alarm til det tilsluttede nødopkaldssystem, f.eks. NOVO. For at indikere, at alarmen er modtaget af alarmcentralen i hjemmet, skifter LED’en for PIR II fra rød til grøn.

 

Bevægelsessensor til overvågning af sengeliggende personer

PIR II er derfor velegnet til overvågning af f.eks. Sengeliggende personer, der risikerer at falde, når de står op eller har brug for hjælp til at stå op. PIR II kan også udløse en alarm, hvis patienten står ud af sengen om natten.

 

Intelligent døralarm med programmerbar input og output forsinkelse

PIR II er også udstyret med en dørføler der gør det muligt at overvåge døre via en intelligent døralarm.

Dette gør det muligt pålideligt at afgøre, om personen har forladt et værelse eller ej. For eksempel kan systemet skelne mellem, om en person har forladt rummet, eller om personen kun kigger ud af døren. I sidstnævnte tilfælde udløses ingen alarm. Dette gælder også, hvis en person eller en omsorgsperson kommer ind i lokalet. Sygeplejersken har op til 15 sekunder til at forlade rummet uden at udløse en alarm.

Derudover kan PIR II også konfigureres, så beboeren kan forlade et rum i kort tid uden at udløse en alarm, f.eks. at hente avisen eller tømme postkassen. 

FUNKTIONER

Tryghed 24 timer i døgnet

  • Kalder hjælp i tilfælde af usædvanlig periode med inaktivitet.
  • Øger sikkerheden og optimerer omkostningerne ved at forbedre serviceeffektiviteten.
Let installation og betjening
  • Gulv- eller vægmonteringsmuligheder.
  • Intelligent døralarm, alle funktioner i en enkelt enhed.
  • Tilgængelig tænd/sluk -kontakt, som kan deaktiveres.
Personcentreret pleje
  • Tidlig bevægelsesregistrering, når brugeren forsøger at komme ud af sengen.
  • Fremmer personlige tjenester for at forbedre livskvaliteten.
Batteristyring
  • Regelmæssig og automatisk måling af batteriniveau.
  • Let batteriskift.

Fordele ved PIR II 

INAKTIVITET

→ PIR II sender en inaktivitetsalarm, når den ikke har registreret bevægelse i løbet af en programmerbar periode.

FØLSOMHED

→ Sensorenes følsomhed kan justeres, så den passer til hver enkelt persons bevægelsesmønstre. Ud af sengen: PIR II er især nyttig for brugere med risiko for at falde, når de står ud af sengen eller de brugere, der har brug for hjælp til at komme ud af sengen.

Dørovervågning: IDA (Intelligent Door Alarm)

→ Ny innovativ funktion i PIR II ved integration af en dørføler; det er nyttigt til overvågning, om brugeren har været hjemme eller er gået ud. Hvis systemet ved, at brugeren stadig er hjemme, sender det ikke nogen alarm. Dette undgår unødvendige alarmer og arbejde for tjenesteudbydere forårsaget af, at brugere kigger ud af døren. Det er også muligt at give brugeren mulighed for at forlade lokalet til et kort ærinde, f.eks. at hente avisen uden at udløse en alarm.